Peypa Gourmet Ardahan Beyaz Bal 850 Gr

0,00
İndirim Oranı : %11 İndirim
Fiyat : ₺175,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺155,75(KDV Dahil)

ADET

Artır Azalt

Peypa Gourmet Ardahan Beyaz Bal 850 Gr 

Yoğun aromaya sahip, besin değeri yüksek ve diğer ballara kıyasla daha kokulu olan Ardaha yöresine ait beyaz bal şimdi Gurmejet farkıyla sunuluyor. Ardahan balını güvenilir üreticiden almak çok önemlidir. Bu nedenle parlak ve şeffaf yapılı Peypa Gourmet ürünü, Ardahan Beyaz Balı şimdi satışta. Herhangi bir işleme maruz kalmamış, yapay hiçbir aroma barındırmayan ve kesinlikle şeker şurubu içermeyen yapısıyla bu doğal beyaz bala siz de online sipariş imkanıyla sahip olabilirsiniz.
 

Doğal beslenmeye ve sağlıklı yaşama gönül veren insanlar için çeşit çeşit organik ürünler, tazelik garantisi ve uygun fiyatlarıyla Gurmejet.com.tr 'de sizleri bekliyor. En iyi üreticilerden özenle tedarik edilen ürünler, en hızlı ve güvenli şekilde evinize ulaştırılıyor.


Ardahan Beyaz Bal Nedir?


Ardahan Balı, insan sağlığına tabiatın verdiği en güzel hediyelerden biridir. Ardahan yöresinin en ünlü besinlerinden biri olan bu ballar, doğal yapısı ile dikkat çekiyor. 
Rengi: Şeffaf, parlak bir görüntüye sahip, mevsimin kurak veya yağışlı olmasının ya da kırağı atma durumunun doğal bitki örtüsü üzerindeki etkilerine bağlı olarak, açık amber tonundan koyu amber tonuna değişmekte, arının bal özü aldığı çiçeğin rengine bağlı olarak genellikle sarımtırak bazen de haki renkte olabilmektedir.

Tadı: Aroması yoğun, çok çeşitli tatlara sahiptir. Yenildikten sonra boğazda hafif bir yanma hissi oluşturur.

Kokusu: Bölge de yetişen ballı bitkilerden kaynaklanan bal özü kokusu vardır.

Üretiminde kullanılan çiçek çeşitliliği açısından çok zengin bir baldır. 

Yaz ayında bile eksi derece hava şartları yaşayan bu topraklar tarıma elverişsiz olduğu için, tarımsal ilaçlama ve gübreleme yapılmayan topraklarda ki bitkilerin özlerinden üretildiği için tamamen organiktir. Besin değerleri yüksektir. 
 


Kristalizasyon; balda bulunan glikoz şekerinin zamanla doyma noktasına ulaşarak dibe çökmesi olayıdır. Çiçek balları zamanla mutlaka kristalize olur. Kristalleşmenin hızı baldaki glikoz, fruktoz oranına ve su miktarına bağlıdır. Balda fruktoz miktarı genel olarak glikozdan fazladır. Eğer bu iki şekerden glikoz miktarı nispet olarak fruktoza yaklaşırsa bal çabuk, fark büyürse geç kristalleşir. Bu ifadeden yola çıkarak balın kaynağına göre baldaki glikoz, früktoz, su oranları değişiklik gösterdiğinden balların kristalleşme süreleri de farklılık göstermektedir. Bir başka deyişle balın kristalleşme süresi balın kalitesinin değil kaynağının göstergesidir. Olgunlaşmamış balda ve nektar döneminde şeker şurubu ile beslenmiş arılardan elde edilen ballarda sakkaroz miktarı yüksek olacağı için kristalleşme geç olacaktır.Bu ifadelerden de anlaşılacağı gibi halkımız tarafından kabul gören kristalleşen bal = şekerli bal yargısı tamamen yanlıştır. Aksine şeker şurubu verilerek elde edilen ballar daha geç kristalize olur. 


Yine kristalizasyonda yanlış olarak bilinen diğer bir konuda; soğuklukla kristalizasyon arasında doğru bir orantı olduğu düşüncesidir. Kristalizasyon, 5 -7C’de başlamakta ve bu derecelerin altında saklandıklarında kristalleşme gecikmektedir. Ballar 14C’de en fazla kristalize olmaktadır. İşlenmiş bal 18C-24C’de işlenmemiş bal ise 10C’nin altında ki sıcaklıkta depolanması daha uygundur. Petekli ballar süzme ballara nazaran daha geç kristalize olurlar. Yine ısıl işleme tutulan ballar uzun süre kristalize olmamaktadır.
 

Bal Besin değerleri (takribi 100gr bal için)

Enerji Değeri : 304 kcal

Karbon hidrat : 82.4 g

Protein : 0,3 g

Yağ : 0 g

Bu Ürün Kafkas Arısı Üretim Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğü Dolum Tesislerinde Paketlenmiştir. 1 Yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir. Oda Sıcaklığında ( 18-24°C) Saklayınız.

Zamanla diastaz değeri düşer HMF değeri yükselir. Bu değişimi hızlandırmamak için ürünü ısı ve sıcaktan koruyunuz. Doğal çiçek balı kristalleşebilir. Bu Haliyle tüketilebilir veya kavanozu 45°C sıcaklığındaki suda 30 dk. Bekleterek balı çözebilirsiniz. Son kullanım tarihi üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

yeni blog
Blog Sayfamız
  • 21-09-2019
    Bakteriler, zihne olumsuz çağrışımlar getirse de her bakteri insan sağlığına zararlı değildir. Hatta bazı bakteri türleri, insan vücudunun sağlıklı şekilde işleyebilmesinde önemli görevler üstlenir. Probiyotikler, bu yararlı bakterilerden. İşte probiyotik faydaları...
  • 16-09-2019
    Atıştırmalık olarak güne gerçekten renk katacak farklı bir lezzetin peşindeyseniz Fümeci Smokehouse Et Çubuklarını deneyebilirsiniz. Kahvaltı, mangal gibi etkinliklerin vazgeçilmezi olacak bu lezzeti denemelisiniz...

  •  08-09-2019
    Güçlü antioksidan ve antibakteriyal özellik gösteren propolis insan sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip. Peki, Propolis Hangi Hastalıklara İyi Gelir?