Peypa Gourmet Ardahan Beyaz Bal 850 Gr

0,00
Fiyat : ₺175,00(KDV Dahil)

ADET

Artır Azalt

Peypa Gourmet Ardahan Beyaz Bal 850 Gr 

Ardahan Balı, insan sağlığına tabiatın verdiği en güzel hediyelerden biridir. Ardahan yöresinin en ünlü besinlerinden biri olan bu ballar, doğal yapısı ile dikkat çekiyor. 

Rengi: Şeffaf, parlak bir görüntüye sahip, mevsimin kurak veya yağışlı olmasının ya da kırağı atma durumunun doğal bitki örtüsü üzerindeki etkilerine bağlı olarak, açık amber tonundan koyu amber tonuna değişmekte, arının bal özü aldığı çiçeğin rengine bağlı olarak genellikle sarımtırak bazen de haki renkte olabilmektedir.

Tadı: Aroması yoğun, çok çeşitli tatlara sahiptir. Yenildikten sonra boğazda hafif bir yanma hissi oluşturur.

Kokusu: Bölge de yetişen ballı bitkilerden kaynaklanan bal özü kokusu vardır.

Üretiminde kullanılan çiçek çeşitliliği açısından çok zengin bir baldır. 

Yaz ayında bile eksi derece hava şartları yaşayan bu topraklar tarıma elverişsiz olduğu için, tarımsal ilaçlama ve gübreleme yapılmayan topraklarda ki bitkilerin özlerinden üretildiği için tamamen organiktir.

 

Besin değerleri yüksektir.

Kristalizasyon; balda bulunan glikoz şekerinin zamanla doyma noktasına ulaşarak dibe çökmesi olayıdır. Çiçek balları zamanla mutlaka kristalize olur. Kristalleşmenin hızı baldaki glikoz, fruktoz oranına ve su miktarına bağlıdır. Balda fruktoz miktarı genel olarak glikozdan fazladır. Eğer bu iki şekerden glikoz miktarı nispet olarak fruktoza yaklaşırsa bal çabuk, fark büyürse geç kristalleşir. Bu ifadeden yola çıkarak balın kaynağına göre baldaki glikoz, früktoz, su oranları değişiklik gösterdiğinden balların kristalleşme süreleri de farklılık göstermektedir. Bir başka deyişle balın kristalleşme süresi balın kalitesinin değil kaynağının göstergesidir. Olgunlaşmamış balda ve nektar döneminde şeker şurubu ile beslenmiş arılardan elde edilen ballarda sakkaroz miktarı yüksek olacağı için kristalleşme geç olacaktır.Bu ifadelerden de anlaşılacağı gibi halkımız tarafından kabul gören kristalleşen bal = şekerli bal yargısı tamamen yanlıştır. Aksine şeker şurubu verilerek elde edilen ballar daha geç kristalize olur.


Yine kristalizasyonda yanlış olarak bilinen diğer bir konuda; soğuklukla kristalizasyon arasında doğru bir orantı olduğu düşüncesidir. Kristalizasyon, 5 -7C’de başlamakta ve bu derecelerin altında saklandıklarında kristalleşme gecikmektedir. Ballar 14C’de en fazla kristalize olmaktadır. İşlenmiş bal 18C-24C’de işlenmemiş bal ise 10C’nin altında ki sıcaklıkta depolanması daha uygundur. Petekli ballar süzme ballara nazaran daha geç kristalize olurlar. Yine ısıl işleme tutulan ballar uzun süre kristalize olmamaktadır.

detay yeni

yeni blog
Blog Sayfamız
  • Kombucha 2200 Nedir
    21-03-2019
    Kombucha 2200 Nedir, Ne İşe Yarar? Tüm bu soruları tek bir yazı ile yanıtlamak istiyorsanız, hemen tıklayın ve yazımızı okumaya başlayın. Özel aromaları ve doğal yapısı ile bambaşka bir lezzet deneyimine hazır olun...
  • Sade Yağ Ghee Lezzeti
    29-03-2019
    Sade Yağ Ghee Hakkında Neler Biliyorsunuz ? İşte size bilmediğinizi öğretecek tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Keyifle Sade Yağ hakkında tüm bilgiyi alabileceksiniz..
  • Hangi Marka Organik Yumurta
     08-04-2019
    Kahvaltılarda farklı bir tat, farklı bir lezzet arayanlara özel Ece Organik Yumurta ürünlerini denediniz mi ? Tamamen doğal ve katkısız süreçlerden geçen yumurtalar, bildiklerinizi değiştirecek...