Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası

5,00
Fiyat : ₺15,00(KDV Dahil)

ADET

Artır Azalt

Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası




      • Şirden Peynir Mayası Probiyotiktir.

        %100 doğal

        Evde yapmak çok kolay.


Şirden Mayası Faydaları

  • Şirden mayasıyla üretilen peynirler probiyotik özelliğe sahiptir. Dolayısıyla da bağışıklık sistemini güçlendirir.

    Sindirim enzimleri ve vücuda yararlı bakteriler bakımından zengin olan şirden mayası, bağırsaktaki yararlı mikroorganizmaların miktarını arttırırken, zararlı olanların azalmasını sağlayarak bağırsak florasının korunmasına yardım eder.

    Antibiyotik kullanımının yol açtığı olumsuz etkilerin giderilmesi veya engellenmesinde de şirden mayasının içeriği, önemli etkiye sahip.


Ürün Hakkında

Probiyotik ürünler her yaştan insanın kullandığı doğal ürün çeşitlerinden bir tanesidir. Doğadan Bizim markasının özel olarak formüle ettiği Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası, gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve sindirim bozukluklarında olumlu bir destek sağlamaktadır. Bu yararlı peyniri artık evde kolayca hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Hemen Gurmejet.com.tr farkıyla satın alabilirsiniz.

Şirden Mayası Nasıl Kullanılır?

 

Güvenilir ve lezzetli peynirler için şirden mayası kullanımı hızla artıyor. Peki, Şirden Mayası Nasıl Kullanılır?

Öncelikle çiğ sütü yaklaşık 70 santigrat dereceye kadar ısıtın ve ısıtmadan sonra sütü ocaktan alın. Mayalanma için ideal sıcaklık olan 36 santigrat derece civarına kadar sütün soğumasını bekleyin.

Uygun sıcaklık derecesine gelince süte şirden mayasını ilave edip karıştırın. 5 litre süte 2 kapak maya yeterli gelecektir.  Ardından sütü mayalanmaya bırakın. Bu süreçte mayalanma sıcaklığını korumak için kabın etrafını kalın örtülerle sarabilirsiniz.

Yaklaşık 2 saat sonra süt pıhtılaşacaktır. Bu pıhtıyı enine ve boyuna dilimleyin ve 15 dakika kadar bekleterek suyun yüzeye çıkmasını sağlayın. Sonra parçaları temiz bir tülbente yerleştirip, üzerine bir ağırlık koyarak suyun süzülmesini bekleyin. 2 saatlik bir süre bunun için yeterli gelecektir.

Tüm bu işlemlerin sonunda oluşan peyniri salamura içine koyun. Bir gün sonra hazırladığınız peyniri tüketebilirsiniz.

detay yeni

yeni blog
Blog Sayfamız
  • 21-09-2019
    Bakteriler, zihne olumsuz çağrışımlar getirse de her bakteri insan sağlığına zararlı değildir. Hatta bazı bakteri türleri, insan vücudunun sağlıklı şekilde işleyebilmesinde önemli görevler üstlenir. Probiyotikler, bu yararlı bakterilerden. İşte probiyotik faydaları...
  • 16-09-2019
    Atıştırmalık olarak güne gerçekten renk katacak farklı bir lezzetin peşindeyseniz Fümeci Smokehouse Et Çubuklarını deneyebilirsiniz. Kahvaltı, mangal gibi etkinliklerin vazgeçilmezi olacak bu lezzeti denemelisiniz...

  •  08-09-2019
    Güçlü antioksidan ve antibakteriyal özellik gösteren propolis insan sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip. Peki, Propolis Hangi Hastalıklara İyi Gelir?