Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası
Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası

Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası

5,00
Fiyat : ₺90,00(KDV Dahil)

ADET

Artır Azalt

Doğadan Bizim Probiyotik Şirden Peynir Mayası

İçindekiler :

Şirden Peynir Mayası Probiyotiktir.
%100 doğal
Evde yapmak çok kolay.

Doğadan Bizim Maya Kullananlar

 

Güvenilir ve lezzetli peynirler için şirden mayası kullanımı hızla artıyor. Peki, Şirden Mayası Nasıl Kullanılır?

Öncelikle çiğ sütü yaklaşık 70 santigrat dereceye kadar ısıtın ve ısıtmadan sonra sütü ocaktan alın. Mayalanma için ideal sıcaklık olan 36 santigrat derece civarına kadar sütün soğumasını bekleyin.

Uygun sıcaklık derecesine gelince süte şirden mayasını ilave edip karıştırın. 5 litre süte 2 kapak maya yeterli gelecektir.  Ardından sütü mayalanmaya bırakın. Bu süreçte mayalanma sıcaklığını korumak için kabın etrafını kalın örtülerle sarabilirsiniz.

Yaklaşık 2 saat sonra süt pıhtılaşacaktır. Bu pıhtıyı enine ve boyuna dilimleyin ve 15 dakika kadar bekleterek suyun yüzeye çıkmasını sağlayın. Sonra parçaları temiz bir tülbente yerleştirip, üzerine bir ağırlık koyarak suyun süzülmesini bekleyin. 2 saatlik bir süre bunun için yeterli gelecektir.

Tüm bu işlemlerin sonunda oluşan peyniri salamura içine koyun. Bir gün sonra hazırladığınız peyniri tüketebilirsiniz.

 

 

Ürün Açıklaması

Probiyotik ürünler her yaştan insanın kullandığı doğal ürün çeşitlerinden bir tanesidir. Doğadan Bizim markasının özel olarak formüle ettiği Doğadan Bizim Probiotik Şirden Peynir Mayası, gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve sindirim bozukluklarında olumlu bir destek sağlamaktadır. Bu yararlı peyniri artık evde kolayca hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Hemen Gurmejet.com.tr farkıyla satın alabilirsiniz.

Ürün Mayalama Bilgisi:
1.Çiğ sütü 70°C’ ye kadar ısıtınız ve ocağı kapatınız.
2.Mayalama sıcaklığı olan 36-38°C ye kadar hızla soğutunuz.
3.36-38°C mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayayı katarak karıştırınız.(Maya Miktarı:5Lt Süt için 2 kapak katınız.)
4.Mayama süresince mayalama sıcaklığını sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız 
5.Mayalama süresi olan 1,5-2 saatten sonra süt pıhtılaşacaktır.
6.Bu pıhtıyı bıçak ile enine ve boyuna olarak dilimleyiniz.
7.Teleme haline gelmiş olan pıhtıyı 15 dakika kadar dinlendirerek suyun üste çıkmasını bekleyiniz.
8.Süzmeye uygun temiz bir beze dilimlediğiniz parçaları aktarınız. Bezi kapatıp üzerine ağırlık koyarak suyunu 2 saat  sonra süzünüz.
9.Peyniri istediğiniz kalıp boyutlarında dilimleyerek salamura içine koyunuz. 1 gün Sonra tüketebilirsiniz.

 

Organik Ürünler
İçecek Unlu Mamüller
Ürün Adedi
1
Ürün Miktarı
500
5'li Banner
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.