Yılbaşı Sofrasına Füme Tatlar Katın

Yılbaşı Sofrasına Füme Tatlar Katın

Yılbaşı Menüsü Hazır mı?

Hindiye mahkûm değilsiniz. Bu sene yeni yıl sofrası için, fümeyle lezzet dopingi yapılmış sıra dışı tatlara sofrada yer açın.

Füme Bıldırcına Ne Dersiniz?

Meraklısı için bıldırcın etinin yeri kolay kolay doldurulamaz. Et bir de isleme işleminden geçmişse, ortaya çıkan tat, kendisiyle ne kadar gurur duysa az!

Yılbaşı sofranıza bu sene Füme Bıldırcın ekleyebilirsiniz. Elbette gerçek tat için, kaliteli üreticilerden yana tercih kullanmanız gerekiyor. Ortav güvencesi taşıyan füme bıldırcın eti, dikkatle seçilmiş, sağlıklı bıldırcınların özel odun ateşinde işlem görmesiyle elde edilir. “Etlik” olarak adlandırılan, 47- 50 günlük bıldırcınlar, kiraz odunu talaşı ateşinde sekiz saat ısıl işlem görerek hazırlanmaktadır.

Bu damakları şenlendiren lezzete kestaneli tatlar eşlik edebilir. Kış mevsimiyle adeta özdeş olan kestane, tatlılardan ana yemeğe, pek çok farklı konsepte yakışıyor. Onu sofraya dâhil ederek, gerçek bir yılbaşı teması elde etmeniz mümkün. O halde, bu yıl füme bıldırcını, kestaneli bulgur pilavı ile birlikte sunmayı deneyebilirsiniz. Belki de, yılbaşı sofrası denilince akla ilk gelenlerden olan kütük pastayı kestane kremalı yapmak isteyebilirsiniz. Seçim sizin!

Füme Yılan Balığını Denediniz mi?

Evet, Türk mutfağında kendine sık sık yer bulan bir tat değil. Mutfak kültürümüze büyük ölçüde yabancı olsa da yılan balığı eti, deneyenlerin çoğundan tam not alıyor.

Adına bakıp, yanılmayın; Yılan balığının, yılanla hiçbir akrabalığı yok. O yüzden, bu ürünü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Füme Yılan Balığı lezzetine, sevdiğiniz mezeler eşlik edebilir. Pancarlı humus, falafel, belki fava ya da başka herhangi biri… Sizin favori mezeleriniz hangileri?

Peki, Ya Füme Ördek?

Sadece Uzak Doğu’nun değil, ördek eti, tüm kadim kültürlerin mutfaklarında hep ayrıcalıklı yerde tutulmuştur. Bu yıl örneğin, Füme Ördek Göğüs etini, yine döneme özdeş sebzelerden olan balkabağını kullanarak yapacağınız bir çorbayla ve deniz börülcesi salatası ile yan yana getirebilirsiniz.

Peypa Gourmet Füme Ördek Yarım seçeneği, kaliteli ve taze füme ördek lezzetine giden kestirme yol. Bu tada sebzeli içerikler seve seve eşlik edecektir. Mevsim sebzelerini salatada ve/  veya börek harcı olarak sofraya davet edebilirsiniz.

Hem Leziz Hem Sağlıklı

Onlar eşsiz tatlarının dışında, insan vücuduna sağladıkları faydalarla da bahse değer. Bıldırcın ve ördek eti zengin bir protein kaynağı olmanın yanı sıra, bol miktarda B grubu vitaminleri ve demir de içerir. Bahsi geçen besin değerleri sayesinde bu lezzetler, kas oluşumunu destekler, hücre yenilenmesini hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ördek etinde bulunan B3 vitamini, yağı enerjiye dönüştürerek, vücudun yağ tutmasını önlemeye yardım eder.

Füme etleri tüketmenin yanı sıra, Donuk Bıldırcın ve Donuk Ördek satın alıp bunları kendi damak zevkinize göre pişirerek de bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

 



 

 
Etiketler: Yılbaşı Sofrasına Füme Tatlar Katın
Aralık 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.