YAZ İÇİN KAHVALTI ÖNERİLERİ

YAZ İÇİN KAHVALTI ÖNERİLERİ

YAZ İÇİN KAHVALTI ÖNERİLERİ

Hepimiz kabul etmeliyiz ki kahvaltı günün en sevdiğimiz öğünüdür. Ancak havaların ısınmasıyla yeme alışkanlıklarımız da değişmeye başlar ve daha hafif seçenekler aramaya başlarız. Yaz büyüleyici gücünü bu noktada gösterir ve sıcak havanın yanı sıra beraberinde taze meyve ve sebzeleri de getirir. Yazı güzel yapan şeylerden biri de bunlarla renkli, canlı ve ferah yiyecekler hazırlamaktır. Aşağıda sizler için yaz sabahlarınızı canlandıracak çok keyifli kahvaltı tarifleri verdik.


KIRMIZI MEYVELİ ACAİ BOWL 


Açai kaseleri ideal yaz kahvaltısıdır. Yapımı kolay, hafif hissettiren ve serinlemeye yardımcı bu lezzetle güne tatlı bir başlangıç yapmak mümkün. 
Taban için malzemeler: 
1 adet dondurulmuş muz
Çeyrek su bardağı dondurulmuş yabanmersini
Çeyrek su bardağı dondurulmuş çilek
Yarım su bardağı yulaf sütü
2 yemek kaşığı acai tozu
İsteğe bağlı olarak kenevir tohumu tozu, keten tohumu tozu vb.
Üzerini süslemek için:
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 yemek kaşığı granola
Dilediğiniz taze meyveler
Tarif:
Blender veya rondonun içerisine taban için gerekli tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yoğun kıvamlı bir karışım haline gelince smoothie’yi kaseye boşaltın. Üzerini hinditan cevizi rendesi, granola ve evinizde olan meyvelerle süsleyin. İşte acai kasesi hazırlamak bu kadar kolay!

GRANOLALI YOĞURT
Güne hızlı ama lezzetli bir başlangıç yapmak için kahvaltıda granolalı yoğurt hazırlamak hem çok pratik hem de sağlıklı. Granola içeriğindeki yulaf nedeniyle üzün süre tok kalmaya yardımcı ve besleyicidir. 
Malzemeler:
1 su bardağı organik yoğurt
2 yemek kaşığı granola
1 tatlı kaşığı katkısız fıstık ezmesi
1 çay kaşığı chia tohumu 
1 adet şeftali veya 2 adet kayısı
Tarif:
Yoğurdu hazırlayacağınız kaseye alıp pürüzsüz olana kadar çırpın. Eğer evinizde ev yapımı veya organik yoğurt varsa çok daha lezzetli bir lezzet yakalamanızı sağlayacaktır. Dilerseniz bu aşamada tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz ancak çok fazla tatlı sevmiyorsanız bu eklemeye gerek yok. Ardından üzerine kıtır dokuyu veren granolayı, enerji almak için protein açısından zengin fıstık ezmesini, doğal bir yağ ve protein kaynağı olan chia tohumunu ekleyin. En son da tam mevsiminde olan şeftali veya kayısıyı dilimleyerek yemeye hazır hale getirin.

SOĞUK YULAF LAPASI
Yulaf ezmesi sahip olduğu yüksek lif oranıyla uzun süre tok kalmaya yardımcıdır. Doğal bir karbonhidrat kaynağı olan yulaf ezmesi gün içinde ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılamaya yardımcıdır. Yulaf lapası lezzetli, doyurucu ve besleyicidir ama sıcak havalarda istediğimiz serinliği karşılamaz. Geceden hazırlayıp dolapta dinlendirerek hazırlanan soğuk yulaf lapasıyla aranan serinlik sağlanmış olacak.
Gerekli malzemeler:
Yarım su bardağı yulaf ezmesi 
1 su bardağı badem sütü
1 yemek kaşığı badem yağı
1 yemek kasığı chia tohumu
Üzeri için:
Mevsim meyveleri
Ham kakao parçaları

Tarif:
Gece yatmadan önce kapağı olan cam bir kavanoz içine bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Dilerseniz tatlandırmak için tarçın veya bal ekleyebilirsiniz. Üzerini sevdiğiniz mevsim meyveleri ve ham kakao parçaları ile süsleyip kapağı kapatıp bütün bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakın. Sabah taze ve besleyici kahvaltınız hazır olacak.

AVOKADO YUMURTA VE PEYNİRLİ QUESADİLLA
Kahvaltıda ekmek peynir, yumurta olmadan doymam diyenlerdenseniz bu tarif tam size göre. Yaz için hafif, besleyici, doyurucu aynı zamanda alışılmışın dışında olan bu tarif favoriniz olacak.
Malzemeler:
1 adet tam tahıllı tortilla ekmeği veya lavaş
Yarım avokado
Yarım su bardağı dilediğiniz oranlarda beyaz peynir ve rende mozzarella peyniri
Yarım su bardağı bebek ıspanak
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet organik yumurta
1 tatlı kaşığı himalaya tuzu
Tarif:
Avokadoyu temizleyip bir kase içerisinde biraz tuz ve karabiber ekleyerek ezin. Ekmeğin yarısına hazırlanan avokado püresini sürüp üzerine peynir ve ıspanağı ekleyin. 
Tavaya yarım yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtın. Hazırlanan ekmeği tavaya alın ve üzerine yumurtayı kırıp tuz ve karabiber ekleyin. Ekmeğin temiz olan yarısını dolgulu kısmın üzerine katlayın ve tavanın kapağını kapatarak -10 dakika yumurta pişene kadar pişirin. 
Dilerseniz yanında jalapeno biberi ve salsa sosla veya taze yeşillikler ve domatesle servis edebilirsiniz.

Havalar ısındığı zaman yemek yapmak da yemek yemekte yapmak istediğimiz son şeydir çoğu zaman. Ama yukarıda verdiğimiz tarifler bizlere şunu hatırlatmalı ki hava ne kadar nemli ve sıcak olsa da bizleri mutfağa götürecek pratik ve yaza uygun kahvaltı tarifleri her zaman vardır.


 

Etiketler: YAZ İÇİN KAHVALTI ÖNERİLERİ
Temmuz 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.