Süt Reçeli Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Süt Reçeli Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Üç Malzemeyle Yaratılan Doyum Olmaz Tat

 

Her evde her gün bulunabilecek sadece üç malzemeyle en fazla ne yapabilirsiniz?

Latin Amerika’dayız. Kıpır kıpır Latin ezgileri, kahvaltı masalarındaki özel bir lezzetin yarattığı coşkuyla aynı frekansta. Bu lezzet “dulce de leche”, nam-ı diğer “süt reçeli”. Peki, ünü Latin ülkelerine sığmayıp tüm dünyaya taşan bu özel tat, Süt Reçeli Nedir?

Onun için Arjantin kökenli demek yanlış olmaz. Süt reçeli Arjantin ve Şili gibi Güney Amerika ülkelerinde sıkça tüketilen, geleneksel niteliğe sahip bir besin. Ana malzemeleri süt, şeker ve kabartma tozudur ve krema kıvamına sahiptir.

 

Süt Reçeli Nasıl Tüketilir?

 

Latin Amerika kültüründe onu kahvaltı ve çay saatlerinde, sofranın starı olarak görüyoruz. Süt reçeli, kahvaltıda ekmek ya da krep üzerine sürebilir. Tadı ve kıvamıyla pastalarda krema olarak kullanıma da son derece uygun. Daha akışkan bir formdayken dondurma yapımına da dâhil edilebilir.

 

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

 

İşin sırrı püf noktalarında gizli. Uygun kıvama kolay şekilde ulaşmak için kullanılan süt pastörize olmayan tam yağlı süt olmalı. Orijinal lezzet inek sütüyle elde edilir.

Lezzet yolculuğu, süt ve şekerin kısık ateşte kaynamaya bırakılmasıyla başlar. Süt kaynamaya başladıktan sonra, krema kıvamının yaratıcısı kabartma tozu devreye girer. Kabartma tozu eklendikten sonra, ateş daha kısık seviyeye çekilmeli. Bundan sonrası sabır işi. Kıvamı alana kadar sütü sürekli karıştırmak gerekiyor.

Ne kadar derin bir tencere kullanırsanız o kadar iyi, zira kabartma tozunu eklediğiniz an süt kabaracaktır. Taşma riskine karşı yeterli derinlikte bir tencere iş görebilir. Kabartma tozunu ekledikten hemen sonra, karıştırma işlemini yaptığınız kaşığı, tencere tabanına değdirmezseniz, kabarma daha az seviyede olur. Süt kıvam almaya başladığında ise, altının tutmaması için kaşığı tabana değdirerek karıştırmaya devam edin.

Karamel tadının hayranlarındansanız süt reçeli yaparken çok daha sabırlı olmalısınız. Süt ne kadar fazla kaynatılırsa karamel tadı o kadar güçlü çıkar.

Daha baştan çıkarıcı bir tat için süt reçeline vanilya ekleyebilirsiniz.

 

Süt Reçeli Lezzetini Zahmetsizce Elde Edin

 

Sadece üç malzeme içeriyor oluşu süt reçelinin kolay yapıldığı anlamına gelmiyor. Kıvam alana kadar sürekli karıştırma zorunluluğu, yapımı oldukça zor kılmakta.

Bu farklı lezzetin peşine düşerek Süt Reçeli Nedir, nasıl yapılır, araştırdıktan sonra yapımının zahmetini görüp hayal kırıklığına uğramayın. Kaliteli markaların ürünlerini sofralarınıza getiren Gurmejet, orijinal lezzette ve güvenilir süt reçeline zahmetsizce ulaşmanızı sağlıyor.

 

 

Etiketler: Süt Reçeli Nedir ? Nasıl Yapılır ?
Mayıs 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.