Organik Tavuk Tüketimi

Organik Tavuk Tüketimi

Organik Tavuk

18. yüzyılın sonlarında başlayan ve hızla hayatın her alanında etkisini hissettirmeye başlayan sanayileşme, besin üretiminde de geleneksel yöntemlerin büyük ölçüde ortadan kalkmasına neden oldu. Az zamanda az maliyetle en fazla miktarda çıktıyı elde etme hedefiyle çalışan konvansiyonel üreim, özellikle gıda sektöründe bu hedefine ulaşmak için insan sağlığını hiçe sayan yöntemler kullanıyor. Gıda sektörünün diğer kısımlarında olduğu gibi et üretiminde de kâr amacını insan sağlığının üzerinde tutan bazı üreticilerin kullandığı yöntemler üretilen etin besin değerlerini düşürüyor. Organik Tavuk eti üretimi bu bakımdan oldukça büyük önem taşıyor. Sağlıksız koşullarda üretilen tavuk etleri düşük besin değerlerine sahip olmanın yanı sıra insan sağlığına zararlı etkiye de sahip. Tüketim taleplerinin tamamını karşılamak için minimum sürede maksimum ürün elde etmeye odaklı bu üretim yöntemlerinde tavuklar doğal yaşam alanlarında değil fabrikalarda, doğal olmayan koşullar altında yetiştiriliyor. Yüz binlerce tavuk, bir arada dar yaşam alanlarında hareket edemeden kesim zamanını bekliyor. Kısa sürede kesime hazır hale gelmeleri için büyüme hormonları ve kimyasal antibiyotiklerle beslenen bu tavukların eti insan sağlığı için tehdit oluşturmakta.

 

Organik Tavuk Eti Üretim Şartları

Sıklıkla köy tavuğuyla karıştırılan Organik Tavuk, köy tavuğundan farklıdır. Organik tavuklar, yeterince geniş bir alanda yürümelerine engel teşkil etmeyecek koşullarda yetiştirilirler. Doğal büyüme süreçlerine hiçbir kimyasal maddeyle müdahale edilmez bu sebeple konvansiyonel tavuklardan üç kat daha uzun bir süre içinde kesime hazır hale gelirler. Doğal yemler ve organik yemlerle beslendikleri için organik tavukların tüketimiyle vücuda herhangi bir zararlı madde girmez. Organik tavuklar uzman veterinerler tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Etleri konvansiyonel tavuklara göre daha sıkı ve kırmızıya çalan renge sahiptir. Etin sıkı ve sert olmasından dolayı organik tavuklar daha geç pişer. Bu tavukların kemikleri ise daha kalındır.

 

Sağlığınız İçin Organik Tavuk Tüketin

Sağlıklı bir beslenme rutininin içinde tavuk etinin de bulunması gerektiği herkesin malumudur. Fakat olumsuz şartlarda yetiştirilen tavuklardan elde edilen etler, fayda yerine zarar verir. Bu sebeple tükettiğiniz tavuğun organik şartlar altında yetiştiğinden emin olmalısınız. Sağlıklı şartlarda üretilen tavuk eti kalsiyum ve fosfor ve protein açısından zengindir. Kemik gelişimi ve sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır ve bağışıklı sistemini güçlendirir. Sitemizde yer alan Organik Tavuk İzmir içi sevkiyatla İzmir’de bulunan müşterilerimize ulaştırılmaktadır.



 


 
Etiketler: Organik Tavuk Tüketimi
Kasım 27, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.