Organik Köy Tavuğu Lezzeti

Organik Köy Tavuğu Lezzeti

Köy Tavuğu

Konvansiyonel yöntemlerle yetiştirilen tavuklar kesim zamanına kadar güneş ışığı görmeden, hareket etmeye imkân vermeyen dar alanlarda bulundurulur. Kendi ağırlığından daha fazla miktardaki yemle beslenerek ve antibiyotik takviyesiyle çok kısa sürede kesilecek olgunluğa eriştirilen konvansiyonel tavuklardan elde edilen et için “yarı sentetik” desek yanlış olmaz. Antibiyotik, hormon, pestit ve ağır metaller içeren, besin değeri bakımından zayıf olan konvansiyonel tavuk eti hem insan sağlığı için çok büyük tehlike arz ediyor hem de doğal ve organik tavuk etleri kadar lezzetli değil.

Yumurtadan çıktıktan hemen sonra doğal şartlar altında yetişmeye başlayan Köy Tavuğu güçlü kaslara sahiptir. Bu sebeple köy tavuğunun eti sıkıdır, kırmızı-pembe tonlardadır ve geç pişer. Derisi daha yağlı ve lezzetlidir. Organik köy tavuğunun gelişim sürecine antibiyotiklerle müdahalede bulunulmaz. Doğal gelişim sürecinden geçen köy tavuğu bu sebeple, konvansiyonel tavuklardan daha uzun bir süre içinde kesim olgunluğuna erişir.

 

Organik Köy Tavuğunun Faydaları Neler?

Tavuk eti lezzeti kadar insan vücuduna sağladığı faydalarla da kendisinden sık sık bahsettiren gıdalardan. Hücre yenilenmesi ve çoğalması üzerindeki olumlu etkileri sebebiyle çocuklar ve hamileler için özellikle önem arz ediyor.

Sağlıklı şartlar altında elde edilip tüketiciye sunulan tavuk eti B grubu vitaminleriyle birlikte bol miktarda protein, kalsiyum, fosfor, demir, sodyum ve çinko içerir. Yapısındaki bulundurduğu kalsiyum ve fosfor sebebiyle, kemik sağlığı için çok önemlidir.

Tavuk eti en çok protein deposu olmasıyla bilinir. Tavuk etinin sağladığı proteinler insan vücudunda üretilemeyen, dışarıdan alınması gereken son derece önemli amino asitleri içeriyor.

Her biri önemli işlevler üstlenen B grubu vitaminlerinden B2, B3, B6 ve B12, tavuk eti içinde yüksek oranda bulunmaktadır. B2 vitamini (riboflavin), besinlerden enerji üretilmesinde görev alır ve özellikle göz sağlığı için çok önemlidir. Kolestrolün düzenlenmesine yardım eden B3 vitamini (niasin) ayrıca hafıza üzerinde de olumlu etkiye sahip ve Alzheimer riskine karşı kullanılabilir. B6 vitamini (piridoksin) kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda görevlidir, vücuda dinçlik verir, yorgunluğun çabuk giderilmesini sağlar. B12 vitamini (kobalamin) ise sinir hücreleri ve kan hücreleri için çok önemli.

Beslenme düzenini yeterli ve dengeli kılmaya yardımcı olacak tavuk etini sofralarınızdan eksik etmemenizde fayda var. Online mağazamızda bulabileceğiniz, doğal şartlarda yetiştirilip tüketiciye sunulmaya hazır hale getirilen Bütün Köy Tavuğu, hem lezzetli hem sağlıklı bir tercih olacaktır.



 


 
Etiketler: Organik Köy Tavuğu Lezzeti
Ocak 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.