Ham Bal Neden Tüketilmelidir?

Ham Bal Neden Tüketilmelidir?

Ham Bal Mercek Altında

Sağlıklı beslenme söz konusu olunca bal, mutlaka gündeme gelen gıdalardan biri. Gerçek bir şifa deposu olan balın birçok farklı çeşidi var. Bunlar arasında “ham bal” özel önem taşıyor.

Peki, Ham Bal Nasıl Olur? Ham balın ayırt edici özellikleri nelerdir, vücuda hangi yararları sağlar?

Ham Bal Nedir?

“Çiğ bal” olarak da adlandırılan ham bal, herhangi bir işlem görmeden tüketiciye ulaşan, balın en doğal halidir. Bu bal türü satışa sunulmadan önce ısıl işlem, filtreleme ve pastörizasyon işlemlerinden geçmez. Dolayısıyla, içeriğinde yer alan vitamin, mineral, canlı enzim gibi besin öğeleri korunur.

Zengin Bir Besin Kaynağı

Kimyasal yapısını değiştirecek hiçbir işleme maruz kalmayan ham bal, gerçek bir besin deposu. Sodyum, demir, fosfat, klorür, potasyum, magnezyum, ham bal içinde yer alan minerallerden sadece bazıları. Bunların yanı sıra, C vitamini ve B grubu vitaminleri (B1, B2, B3, B5 ve B6) de, bu bal türünde bolca bulunmaktadır. 

Ham Balın Faydaları Nelerdir?

Önemli vitaminler, mineraller ve enzimler içeren ham bal, insan sağlığı için çeşitli açılardan fayda sağlamaktadır. Bunlardan bazılarını inceleyelim.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağırsak florası, vücut sağlığı için yararlı bakteriler içerir. Bu bakterilerin miktarının azalması, başta bağışıklık sistemi olmak üzere, bazı sistemlerin işlevini bozabilir.

Ham bal, bağırsakta bulunan bu yararlı mikroorganizmaların, uygun miktarda kalmasına yardım eder. Bu sayede, bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklar direnci arttırır, olası bir hastalık durumunda çabuk toparlanmayı sağlar.

Enfeksiyon Oluşumunu Önler

Ham bal, yüksek antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu özellik, zararlı bakterilerin oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Dolayısıyla ham bal, enfeksiyona karşı koruma görevini üstlenir.

Kan Dolaşımını Düzenler

Kalp damar sağlığının korunmasında da ham baldan yardım alınabilir. Balın içeriğindeki glikoz, kalp kaslarını besler. Düzenli ve yeterli ham bal tüketimi, kan dolaşımını hızlandırır.

Sindirimi Düzenler

Ham bal, mide içinde fermente olmaz, o yüzden, hazımsızlık sorununa yol açmaz. İçeriğinde bulunan potasyum, bağırsak kaslarının düzenli çalışmasını sağlar. Bu, bütün bir sindirim sisteminin işlevini düzenli olarak gerçekleştirmesi için önemlidir.

 

Sağlıklı ve Doğal Enerji Kaynağı

Ham bal, doğal ve sağlıklı karbonhidrat kaynağıdır. O sebeple, özellikle enerji gereksinimi yüksek olan çocuklar ve sporcular için, enerji sağlanmasında kullanılabilir.

Cilt Sağlığını Korur

Ciltte yeni hücre oluşumunu destekleyen vitaminlerden C, B3 ve B6 vitaminleri, ham bal içinde yüksek oranda bulunur. Düzenli ham bal tüketimi, cildin olumsuz dış faktörlere karşı güçlü bir savunma kazanmasına yardım eder, yaşlanma etkilerini geciktirir.

Ham Bal Tüketirken Buna Dikkat!

Kişisel sağlık durumu, günlük tüketilebilecek ham bal miktarını etkileyecektir. O nedenle, ne kadar bal tüketeceğinizi mutlaka doktorunuza danışın.

Ham Balda Beeo Güvencesi!

Gurmejet ürün gamında Ham Bal Beeo güvencesiyle karşımıza çıkıyor. Tamamen doğal propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal gibi arı ürünlerini tüketiciye sunan Beeo, yürüttüğü projeler ve geliştirdiği ürünlerle ulusal ve uluslar arası, 30 farklı ödül kazanmıştır. Beeo ürünlerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

 



 

Etiketler: Ham Bal Neden Tüketilmelidir?
Mart 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.