Dökme Tahin ile Bambaşka Bir Lezzet Yolculuğu

Dökme Tahin ile Bambaşka Bir Lezzet Yolculuğu

Lezzetin Sırrı Odun Ateşi ve Taş Değirmen

 

Güne “ağız tadıyla”, enerjik bir başlangıç yapmak için kahvaltı sofranızda mutlaka bulundurduğunuz kahvaltılıklar neler?

 

Evet, krem çikolatanın ve kakaolu fındık ezmesinin bağımlılık yaratan lezzetini inkâr etmek mümkün değil, fakat kahvaltınız enerji verici olarak sadece bunları içeriyorsa kaçırdığınız şeyler var demektir. Geleneksel lezzetlerden, muhteşem ikili tahin-pekmez, sadece lezzeti ve sağladığı enerjiyle değil faydalarıyla da özel.

 

Tahin ve pekmez ikilisinin lezzeti üzerinde tahinin büyük bir rolü var. Türk mutfağında genellikle kahvaltıda, çörek gibi hamur işlerinde ve mezelerin içinde boy gösteren tahin, farklı kültürlerde, farklı şekillerde de tüketilebiliyor. Uzak Doğu mutfağının en popüler sosları, tahinle yapılanlardır.

 

Dökme Tahin lezzetini, geleneksel yapım yönteminden alıyor. Genellikle et ürünlerinde lezzete doping yapmasıyla bilinen odun ateşi, tahinin hammaddesi susamı da adeta başka bir boyuta taşımakta. Dökme tahin yapımında titizlikle seçilmiş birinci kalite susamın odun ateşinde kavrulması lezzete giden yolun ilk yarısı. Geri kalanı ise başlı başına bir kültür öğesi olan taş değirmenlerin işi. Odun ateşinde aroma kazanan susam, taş değirmenlerde çekilerek tahin formunu alır. Tüketiciye de lezzetini emekten ve doğallıktan alan tahinin tadını çıkarmak kalır.

 

Kalsiyum, Omega 3, Protein Deposu

 

Kalsiyum deniline aklınıza gelen ilk gıdalar süt ve süt ürünleriyse, zihninizde yeni bir bilgiye yer açın; tahinin, içerdiği kalsiyum miktarı bakımından süt ürünlerinden geri kalır yanı yok. Dolayısıyla düzenli tahin tüketimi kemik ve diş sağlığı için önemli. Özellikle fiziksel gelişimin henüz tamamlanmadığı çocukluk ve ergenlik dönemini tahinle desteklemek, sürecin sağlıklı işlemesini ve ileri yaşlarda iskelet sistemiyle ilgili sorun yaşanmamasını sağlayacaktır.

 

Omega 3 bakımından zengin olan tahin, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahip. Omega 3 kalp sağlığının yanında, beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde de etkin rol alır. Odaklanma sorunu yaşıyorsanız ve/veya zayıf hafızadan mustaripseniz beslenme rutininize yüksek oranda Omega 3 içeren Dökme Tahini dâhil edebilirsiniz.

 

Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırmasıyla bilinen çinko ve demir gibi minerallere sahip tahin, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Özellikle pekmezle birlikte tüketilmesi durumunda kış hastalıklarına karşı güçlü bir savunma sağlanmış olur.

 

Tahinin hatırı sayılır kısmı proteindir. Dolayısıyla kas dokusunun onarımında ve inşasında tahinden yardım alabilirsiniz.

 

Sağlıktan Gelen Güzellik

 

Bir servet harcanan kozmetik ürünlerini unutun. Günde sadece iki yemek kaşığı tahin, saç derisini besleyerek saç köklerini ve saç telini güçlendirir, dökülmelerin önüne geçer. İçerdiği E vitaminiyle cilt üzerinde anti-aging etkisi gösterir. Bu, yaşlanma etkilerini geciktirmek için tahine başvurabileceğiniz anlamına geliyor.



 


 
Etiketler: Dökme Tahin ile Bambaşka Bir Lezzet Yolculuğu
Şubat 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.