Baca Ürünleri ile Maksimum Lezzet

Baca Ürünleri ile Maksimum Lezzet

Baca Organik Ekmek

 

Sofraların olmazsa olmazı ekmek pek çok insanın her gün tükettiği gıdaların başında geliyor. Bu kadar çok ve sık tüketiliyor olması ekmeğin niteliğini bir hayli önemli hale getirmektedir. Sağlık açısından irdelenmesi gereken ekmekler günümüzde, yaygın şekilde kullanılan zararlı uygulamalar ve girdilerle insan sağlığı için tehlike içerir hale geldi. Diğer gıdalarda olduğu gibi ekmekte de üreticilerin organik yöntem ve hammaddeler kullanılarak üretim yapması,  tüketicilerin ise bu şekilde üretilen ekmekleri tercih etmesi son derece elzem.

 

İzmir’de 1990 yılından beri catering yiyecek ve içecek hizmeti veren cafe Baca Organik Ekmek üretimini Siyez buğdayı ile gerçekleştiriyor. Bu ekşi maya ekmekler hem sağlıklı hem de çok lezzetli. Baca Cafe’nin ürettiği organik ekşi maya ekmeklere tadını veren en önemli bileşen, üretimde kullanılan Siyez unu. Bu un çeşidi, Türkiye’nin ilk Presidium ürünü olan Siyez buğdayından elde edilmektedir. Ülkemizde en çok Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen Siyez buğdayı, genetiği bozulmamış bir üründür. Siyez buğdayını bu kadar özel kılan en önemli özellik ise 14 kromozoma sahip oluşu. Günümüz buğdayının atası konumundaki Siyez buğdayı küçük üreticileri organize etmek, yeni pazar fırsatları yaratmak ve yerel lezzetlere hak ettikleri değeri vererek üreticilerinin geleceğini korumak amacıyla geliştirilen İtalya merkezli Presidio Projesi kapsamında değerlendirilerek korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ürün olarak belirlenmiştir.

 

Maksimum Lezzet Maksimum Fayda

 

Şifalı Siyez buğdayı kullanılarak üretilen organik ekmekler lezzeti ve sağlığı bir arada sunuyor. Lif bakımından oldukça zengin olan Siyez buğdayı kolesterol içermez ve B1 vitamini bakımından zengindir. Antioksidan içeriği sayesinde hücre yapısının korunmasına, dolayısıyla yaşlanma etkilerinin yavaşlatılmasına yardımcı olur.

 

Organik Ekmek İzmir merkezli Baca Cafe güvencesiyle sofralardaki yerini alıyor. Üretiminin ilk aşamasından, tüketiciye ulaşana kadar geçen bütün basamaklarda insan sağlığına ve ekosisteme zarar verici hiçbir olumsuz girdi ve yöntemin kullanılmadığı organik ekmekler besin değerleri açısından zengindir. Üretimden dağıtıma her aşama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği ve denetlediği Akredite Kontrol Sertifikasyon Kuruluşları tarafından izlendiği için organik ekmekleri içiniz rahat şekilde tüketebilirsiniz.

 



 


 
Etiketler: Baca Ürünleri ile Maksimum Lezzet
Aralık 14, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.