Kuru Et Nedir?
Gurmelik hassas bir damak tadıyla beraber sıra dışı olanın peşinde gitme konusunda heves gerektirir. Üstün lezzetler meydana getirmede uzman olan Fümeci Smokehouse, gerçek bir gurme bakış açısıyla işinin içine emek ve değer katan üreticilerden.
Kuru et, ülkemizde üretimi ve tüketimi yaygın olmadığı için pek tanınan bir lezzet değil. Balkanlardan çıkıp dünyaya yayılan ve bir kez tattıktan sonra vazgeçilmez hale gelen Kuru Et Nedir?
Boşnak eti, dana füme et, isli et gibi isimlerle de anılan kuru et Balkan mutfağına özgü bir tattır. Geleneksel kuru et hazırlama yönteminde yağdan ve sinirden arındırılmış et eğer taze ise soğuk ortamda birkaç gün dinlendirilir. Dinlenmiş et tuzlu ve sarımsaklı suyun içinde en az 21 gün bekletilir. Ardından kurutma aşamasına geçilir. Tuzlu ve sarımsaklı suyun içinde yeterince bekletilen et, özel kurutma odasına alınır. Kancalara asılmış halde bir gün boyunca bu odada bekletilir. Et, odada yakılan ve harı kademeli olarak arttırılan ateşin yaydığı ısıda yaklaşık 15 gün boyunca kurutulur. Oldukça uzun süre alan ve zahmetli olan bu geleneksel yöntem dışında günümüzde modern tekniklerle fırınlanarak daha kolay ve kısa sürede kuru et elde etmek mümkündür.