Türk mutfağının geleneksel ve eşsiz lezzetlerinden biri olan Şahin Bonfile Pastırma ürünü, çiğ etin baharat ve tuzla kurutulmasıyla hazırlanır. Her öğünde beğenilerek yenen vazgeçilmez lezzetin tadı, kurutma işlemi sırasında özel baharat karışımıyla hazırlanan çemenle kaplanmasından gelir. Çemenin birçok baharatın bir araya gelmesiyle kazandığı benzersiz aroma, ürünüm karakteristik lezzetini ve kokusunu oluşturur.
Birinci kalite bifteklik etten hazırlanmıştır. Dananın sırt ve arka kısmında bulunan bir parçadır. Hayvanın sağ ve sol olmak üzere her iki yanında birer adet bulunan kas dokusudur. Toplam ağırlığı 1,5-2,5 kilogram arasında değişir. Hayvanın arka kısmında bulunan ve oldukça çalışan bir kas dokusu olduğu için yağ barındırmaz.